г. Москва, 6-й Новоподмосковный пер., д. 5а

21 мая 2024 года по благословению Святейшего Патриарха Московского и всея Руси КИРИЛЛА в Кафедральный Соборный Храм Христа Спасителя города Москвы из Тихвинского Богородичного Успенского монастыря г. Тихвина состоялось принесение первоявленного чудотворного образа Тихвинской иконы Божией Матери.

Доступ для поклонения святыне в Кафедральном соборе будет открыт ежедневно в период с 22 по 26 мая с 08:00 до 20:00, 27 мая с 08:00 до 14:00

Доступ верующих будет осуществляться через южные двери· Храма Христа Спасителя, вход с Патриаршего моста.

Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Тихвинской»

Благодари́м Тя, о Преблага́я и Пречи́стая, Преблагослове́нная Де́во, Влады́чице, Ма́ти Христа́Бо́га на́шего, о всех благодея́ниих Твои́х, я́же показа́ла еси́ро́ду челове́ческому, наипа́че же нам, христоимени́тым лю́дем росси́йским, о ни́хже ниже́са́мый а́нгельский язы́к к похвале́нию дово́лен бу́дет. Благодари́м Тя, я́коже и ны́не удиви́ла еси́неизрече́нную Твою́ми́лость на нас, недосто́йных рабе́х Твои́х, преесте́ственным самоприше́ствием Пречи́стыя Твоея́ико́ны, е́юже всю просвети́ла еси́Росси́йскую страну́. Те́мже и мы, гре́шнии, со стра́хом и ра́достию покланя́ющеся, вопие́м Ти: о Пресвята́я Де́во, Цари́це и Богоро́дице, спаси́и поми́луй лю́ди Твоя́, и пода́ждь им побе́ды на вся враги́их, и сохрани́ца́рствующия гра́ды, и вся гра́ды и страны́христиа́нския, и сей святы́й храм от вся́каго наве́та вра́жия изба́ви, и всем вся на по́льзу да́руй, ны́не прише́дшим с ве́рою и моля́щимся рабо́м Твои́м, и поклоня́ющимся Пресвято́му о́бразу Твоему́, я́ко благослове́нна еси́с ро́ждшимся от Тебе́Сы́ном и Бо́гом, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Тропарь Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Тихвинской»

Дне́сь, я́ко со́лнце пресве́тлое, возсия́нам на возду́се всечестна́я ико́на Твоя́, Влады́чице, луча́ми ми́лости мир просвеща́ющи, ю́же вели́кая Росси́я, я́ко не́кий дар Боже́ственный свы́ше благогове́йне восприе́мши, прославля́ет Тя, Богома́ти, всех Влады́чицу, и от Тебе́ро́ждшагося Христа́Бо́га на́шего велича́ет ра́достно. Ему́же моли́ся, о Госпоже́Цари́це Богоро́дице, да сохрани́т вся гра́ды и страны́христиа́нския невреди́мы от всех наве́т вра́жиих и спасе́т ве́рою поклоня́ющихся Его́Боже́ственному и Твоему́пречи́стому о́бразу, Де́во Неискусобра́чная.

Кондак Пресвятой Богородице пред иконой Ея «Тихвинской»

Притеце́м, лю́дие, к Де́ве Богоро́дице Цари́це, благодаря́ще Христа́Бо́га, и к Тоя́чудотво́рней ико́не, уми́льно взира́ющи, припаде́м и возопие́м Ей: о Влады́чице Мари́е, присети́вше страну́сию́ Твоего́честна́го о́браза явле́нием чуде́сно, спаса́й в ми́ре и благовре́менстве оте́чество на́ше и вся христиа́ны, насле́дники показу́ющи Небе́сныя жи́зни, Тебе́бо ве́рно зове́м: ра́дуйся, Де́во, ми́ра спасе́ние.

250